Най-голямата хотелска верига в Източна Европа - групата Orbis, ще отвори първи хотел в Пловдив. Към момента тя управлява чрез франчайз обекти в София - ibis до летището и Novotel на булевард "Цариградско шосе". Новият обект, който ще отвори врати през следващата година, ще бъде франчайз на бутиковия бранд Mgallery by Sofitel.

Пловдивският хотел ще разполага с 60 стаи и апартаменти, спа и уелнес зона, както и конферентни зали. Той ще се помещава във вече съществуваща сграда, която предстои да бъде реконструирана. По интериорния дизайн ще работи международното архитектурно студио S+S.

"MGallery by Sofitel в Пловдив ще постави началото на изцяло нов хотелски сегмент в България - луксозният бутиков сегмент", посочват от компанията.

Бъдещият хотел MGallery в Пловдив ще се намира в централната част на града в близост до Стария град. Той ще бъде на 20 минути път с кола от летище Пловдив и на пешеходно разстояние от централната жп гара там.

"България - подобно на цяла Югоизточна Европа, е обещаващ пазар за хотелиерите, тъй като предлага както на бизнеса, така и на туристите, палитра от изцяло нови и непознати дестинации", коментира ръководителят на отдел "Развитие" на Orbis & AccorHotels в Източна Европа Франк Реул.

По света има повече от 90 бутикови хотела под бранда на MGallery, включително Molitor в Париж, INK в Амстердам, Queens Hotel Cheltenham в Англия, Santa Teresa в Рио де Жанейро.

Групата на Orbis има 130 хотела в 16 държави, намиращи се в Източна Европа. Компанията присъства на пазарите в Хърватия, Чехия, Унгария, Молдова, Полша, Румъния, Сърбия и други.