Една от големите международни хотелски вериги - InterContinental Hotels Group (IHG) стъпи на българския пазар като отвори първия си хотел в София. Новият петзвезден InterContinental Sofia се намира на мястото на бившия хотел "Радисън" на площад "Народно събрание" в столицата.

Собственик и инвеститор е "Галакси Инвестмънт Груп" АД, като обектът ще се управлява от "Интерконтинентал Мениджмънт България" ЕООД. Международната верига е сключила 10-годишен договор за ползване със собственика с възможност за удължаването му след това.

Снимка 366267

Източник: Money.bg

Напълно обновената сграда разполага със 194 стаи след изграждането на новото крило на хотела, което добавя 54 стаи към предишните 142. В него работят 150 души, като 80% от тях са от стария екип. В момента се завършва и президентския апартамент в InterContinental Sofia.

Сградата разполага още с 5 конферентни зали и нов ресторант и лондж бар в едно - Floret Social Lounge and Bar, като в неговото меню са включени и български рецепти в по-модерен вид.

Floret Social Lounge and Bar

Източник: Money.bg

Floret Social Lounge and Bar

Цялата верига IHG разполага с над 5300 хотела в глобален мащаб, като първият от тях е открит през 1946 година в Бразилия. Под шапката на групата са общо 15 бранда, сред които попадат Holiday Inn, Indigo, Crowne Plaza и други.

Снимка 366294

Източник: Money.bg

"Ние дойдохме тук, защото знаем, че София се превръща в световна дестинация. През последните две години виждаме, че тук има наистина конкурентен пазар и когато това е налице, повече световни марки и брандове търсят възможност да влязат на него", заяви по време на официалното събитие по откриването генералният мениджър на InterContinental в България Анджело Зукала.

По неговите думи веригата ще търси възможности за навлизане и на други нейни брандове в България извън столицата. "Имаме екип за развитие, като заедно с неговите експерти ще разгледаме възможностите, които се предоставят тук", посочи още Зукала.

Още снимки от новия хотел в София можете да видите в нашата галерия.