1000 квалифицирани работници ще бъдат наети в новия завод на германската VOSS Automotiv близо до Ловеч. В последните месеци предприятието активно набира персонал, като първите екипи вече са изпратени за обучение в Германия, съобщиха от компанията по време на официалното им представяне у нас.

Фабриката ще бъде разположена в "Индустриален парк Баховица", на мястото на завода на "Литекс моторс", който произвеждаше автомобилите Great Wall. Тя ще произвежда компоненти и системи за изпускателната система на автомобилите, а официалният старт на продукцията е предвиден за май 2019 г.

Наети са 15 000 кв. м обща площ с дългогодишен договор, като първоначалната инвестиция е 15 млн. евро. Вече са поръчани чисто новите машини, с които ще бъде оборудвана новата фабрика. Предприятието в България е третото европейско за компанията след тези в Германия и Полша.

В завода на Great Wall в Ловеч започва ново производство

В завода на Great Wall в Ловеч започва ново производство

Германски автомобилен гигант открива 1 000 работни места

"Ние не местим производство, а отваряме чисто ново такова. Убедени сме, че заводът ще бъде абсолютен успех", заяви директорът на VOSS Automotiv България Роланд Вайс, който от 21 години работи в компанията.

Първоначално ще бъдат наети 400-500 нови работника, които ще нараснат до 1000 в края на 2020 г. Търсят се квалифицирани специалисти, но и такива без опит, тъй като германската компания е прочута с добрите си обучителни практики.

Компанията с почти 90 годишна история има амбицията да развива дуалното обучение у нас, за да създаде служители с висока квалификация. За тази цел VOSS ще си партнира с университети и професионални училища.

VOSS Automotiv имат големи амбиции за производството си в България

Източник: Money.bg

VOSS Automotiv имат големи амбиции за производството си в България

"VOSS са стратегически инвеститор, който носи иновации, работни места и висока добавена стойност, а присъствието му стимулира ще развитието на целия Ловешки регион", заяви председателят на Българската Агенция за инвестиции Стамен Янев.

Бизнесът на VOSS Automotiv е основан върху 3 основни принципа: партньорство с клиентите, доволни работници и качествени продукти. "Не искаме да сме най-изгодните на пазара, защото качеството има своята цена", отбеляза Кай-Уве Ото, HR директор на VOSS Automotiv.

Германската компания обаче залага на добрите условия на труд, тъй като много държи да има доволни служители.

"Стараем се служителите ни да са щастливи и да се чувстват комфортно. Имаме колеги, които работят от 30-40 години при нас, а толкова дълго време човек прекарва само със семейството си. Затова и ние се чувстваме като едно голямо семейство", добави Ото.

VOSS влага €7 милиона за машини в бившия завод на Great Wall

Германски гигант влага €7 милиона за машини в бившия завод на Great Wall

Първите служители заминават на обучение в Германия

VOSS предлага разнообразни обучения, които повишават квалификацията на персонала и му дават възможност да расте заедно с фирмата, тъй като вярват, че успехът на служителите е и успех на цялата компания. "Всеки, който обича работата си и изпитва удоволствие да я върши, ще бъде успешен", твърдят от компанията.

VOSS Automotiv е сред от водещите компании, произвеждащи проводникови и електротехнологични системи за автомобилната индустрия. Сред продуктите й са компоненти за спирачната и изпускателната система, чистачките, различни хидравлични елементи за леки и товарни автомобили, както и компоненти за охлаждане на системите при електромобили и хибридни коли.

Германската компания има офиси по цял свят: Европа, САЩ, Мексико, Китай, Индия, Южна Америка, чието производство е съобразено с нуждите на клиентите й. Има над 6000 служители и 600 млн. евро оборот.