€7 милиона ще бъде инвестицията в нови машини и оборудване, които германският гигант VOSS Automotive ще направи в завода в с. Баховица, Ловешко. Това стана ясно от срещата на кмета на град Ловеч Корнелия Маринова и представители на компанията.

Както стана ясно миналата седмица, немското дружество подписа дългосрочен договор за наем на площ от 12 225 кв. м. в "Баховица Индустрален парк". Именно там се помещаваше завода на "Литекс моторс", който произвеждаше китайските автомобили Great Wall.

От септември до януари ще се правят архитектурни промени в халето, след това ще се инсталират новите, което ще продължи около два месеца. От шест седмици се провежда интервюта за персонал, като от следващата седмица първият тим от служители ще замине на обучение в Германия, стана ясно по време на срещата.

В завода на Great Wall в Ловеч започва ново производство

В завода на Great Wall в Ловеч започва ново производство

Германски автомобилен гигант открива 1 000 работни места

През май следващата година производството ще започне, като постепенно ще се разширява. Пълният капацитет на завода ще се развие през 2020 г., като тогава 200 служители ще са инженерите и специалистите, а 800 ще са заети в самото производство.

VOSS Automotivе има над 65-годишна история и доказан опит в производството на тръбни връзки и компоненти за първично вграждане в двигателите, охладителните, хидравличните и спирачни системи за пътнически и тежкотоварни автомобили. VOSS Automotive има заводи в цял свят - в Америка, Мексико, Бразилия, Китай, Индия, Полша и Германия, осигурявайки работа за повече от 6000 души.

Днес компанията предлага обширно портфолио от ефикасни системи и решения за автомобилната индустрия на редица международно утвърдени марки. Благодарение на експертизата си и постоянната комуникация с клиентите си, VOSS разработват и постоянно усъвършенстват продуктовите си линии с високотехнологични решения, отговарящи на найвисоките съвременни стандарти за качество, ефективност и технологичност.