Германският автомобилен гигант VOSS Automotive започва ново произвдоство в Ловеч. Компанията е подписала дългосрочен договор за наем на площ от 12 225 кв. м. в "Баховица Индустриален парк" ЕАД. Именно там се помещаваше завода на "Литекс моторс", който произвеждаше автомобилите Great Wall. През 2017 година дружеството откри искане за фалит.

Новият инвеститор обещава да открие 1 000 работни места за специалисти от Ловеч и региона. В предприятието ще се произвеждат компоненти за леки автомобили. Заводът трябва да заработи през второто тримесечие на 2019 година.

Освен промишлените съоръжения, немският инвеститор е наел и административната сграда, намираща се на територията на "Баховица Индустриален парк".

"Литекс моторс" АД влиза в процедура по фалит
Обновена

Производителят на колите Great Wall в България фалира

Тя е единствената компания, която прави автомобили у нас

VOSS Automotivе има над 65-годишна история и доказан опит в производството на тръбни връзки и компоненти за първично вграждане в двигателите, охладителните, хидравличните и спирачни системи за пътнически и тежкотоварни автомобили. VOSS Automotive има заводи в цял свят - в Америка, Мексико, Бразилия, Китай, Индия, Полша и Германия, осигурявайки работа за повече от 6000 души.

Днес компанията предлага обширно портфолио от ефикасни системи и решения за автомобилната индустрия на редица международно утвърдени марки. Благодарение на експертизата си и постоянната комуникация с клиентите си, VOSS разработват и постоянно усъвършенстват продуктовите си линии с високотехнологични решения, отговарящи на найвисоките съвременни стандарти за качество, ефективност и технологичност.