Международната компания, специализирана в киберсигурността, Acronis, която преди повече от 2 години отвори офис в България, обяви ново придобиване за тази година. Компанията е купила израелска консултантска компания CyberLynk, специализирана в одити за сигурност и други решения в областта на киберсигурността.

Това става ясно от официално съобщение на дружеството. В официалната информация не се посочват какви са финансовите параметри на сделката. Тя идва няколко месеца, след като Acronis стана собственик на американското дружество DeviceLock, специализирано в превенцията на загуба на данни и контрол на устройствата.

CyberLynk е основана през 2017 година, като тя има има офиси освен в Израел още в Люксембург, Швейцария и Великобритания.

"Acronis ще интегрира услугите на CyberLynx в своя пакет от услуги за сигурност, разширявайки обученията и наличните решения за повишаване на защитата на всяка организация", посочват от компанията.

"Добавянето на CyberLynx към нашето портфолио помага на Acronis да предоставя услуги за оценка на сигурността на нашите партньори, като им дава възможност да подобрят защитата на своите клиенти", посочва от своя страна Сергей Белоусов, който е основател и изпълнителен директор на международната компания.

През 2018 година Acronis навлезе на българския пазар, като придоби българския си партньор T-Soft. Компанията е основана в Сингапур през 2003 година и е учредена в Швейцария през 2008 година, като има над 1500 служители.

Миналата година стана ясно, че групата планира да отвори най-големия си развоен център в световен мащаб в София. В момента служителите ѝ са над 220 души, но плановете за R&D хъба включват наемането на 1000 служители.