"България Еър" посрещна на 24 август вторият си самолет А220 от поръчката си за общо 7 нови самолета Airbus. Точно в 00:55 часа LZ-LON кацна на летище София след два последователни полета от производствения център на Airbus в Мирабел до Осло, а след това и от Осло до София.

Авиокомпанията продължава обновлението на своя флот с нови, по-екологични и модерни самолети от семейството на Airbus, които предоставят високо ниво на комфорт на пасажерите в бизнес класа и икономична класа, а също така имат значително по-нисък отпечатък върху околната среда в сравнение с предшествениците си.

LZ-LON е вторият самолет от по-голямата модификация A220-300. Първият модел от този тип LZ-ROM пристигна през юни и вече изпълнява редовни полети по вътрешни и международни линии. До края на годината се очаква доставката на още един чисто нов самолет А220-300.

С подмяната на своя самолетен парк "България Еър" още веднъж затвърждава стратегията си за разгръщане на портфолиото от предлагани услуги и усъвършенстване обслужването в полза на пътниците и техния комфорт.

Новите самолети от типа А220-300 разполагат с 8 места в бизнес класа и 135 в икономична. Нестандартната конфигурация на седалките 3 на 2 осигурява по-широка пътека и 80% настаняване на пътниците на предпочитаните седалки до прозорец или пътека. Други големи предимства са по-широките седалки в бизнес и икономична класа, USB портовете за зареждане електронни устройства и увеличеният обем на багажните отделения. Големината на илюминаторите са увеличени с 50% в сравнение с предшествениците А320, което гарантира по-светла и уютна кабина, откъдето се разкрива невероятна гледка от 10 000 м височина.

Airbus А220 е с 25% по-нисък разход на гориво, вредните емисии са намалени с 25%, а шумовият отпечатък е с 34% по-нисък спрямо предишното поколение самолети. Това прави A220 изключително подходящ за летища в близост до градски части, а експлоатацията на самолетите е още една крачка напред в изпълнението на зелената политика на авиокомпанията.

Очаква се веднага след преминаване през процес на регистрация вторият самолет да влезе в търговска експлоатация и да обслужва пътниците на "България Еър" по вътрешни и международни линии.

Националният превозвач предлага на своите пасажери удобни часове за летни полети, които им предоставят повече възможности за планиране на свободното време. Пътниците имат бърза и лесна опция за заявка на допълнителен багаж и избор на място в самолета онлайн. Повече информация относно всички предлагани допълнителни услуги можете да намерите ТУК.