Българската компания за разработване и внедряване на решения за управление на бизнеса , обяви, че купува албанската ИТ компания ReSolutions. Сделката е част от дългосрочния план за развитие на българското дружество и цели да ускори растежа на компанията. У нас Sciant има офиси в София и Пловдив. От ноември 2021 е част от Sirma Group Holding.

"За една година наехме 30 софтуерни инженери, които заедно с колегите в България работят по проекти от трите индустрии, в които Sciant е фокусирана - транспорт и логистика, хотелиерство и финтех. Създаването на нов офис и успешен екип бяха сред нашите приоритети през изминалата година. Изключително сме развълнувани, че вече официално сме част от компания, експерт в предоставянето на качествени ИТ решения и невероятна фирмена култура," сподели Марио Кенга, управител на ReSolution, Албания.

Sirma Group продава Ontotex на базиран в Лондон консорциум

Българска софтуерна компания продава дъщерното си дружество за €30 милиона

Инвестицията ще бъде под формата на увеличение на капитала, комбинирано с вторична покупка на акции

Повече от 12 месеца, двете компании работят, стана ясно от думите на  Ангел Митев, изпълнителен директор на Sciant.

"Предоставянето на най-модерни технологични решения винаги е било наш приоритет. Придобиването на ReSolutions и водещите ни позиции в индустриите, в които работим, ще ни позволят да ускорим растежа на компанията," добави Евлоги Георгиев, изпълнителен директор на Sciant.

Българският Sirma Group Holding продава дъщерната си Sirma AI на британската инвестиционна компания

Българският Sirma Group Holding продава дъщерната си Sirma AI на британската инвестиционна компания

Дъщерното дружество Sirma AI, търгува като Ontotex

Sciant е създадена през 2016 г и се занимава с разработване на ИТ решения за бизнеса. Компанията работи както с големи предприятия, така и с бързо развиващи се стартиращи компании по целия свят. Сред клиентите на Sciant са DHL, Shift4, Avalara, Oracle, Ligentia, Sonder, Oaky, Pace Revenue и други. Sciant присъства в престижната класация на Financial Times за 1000 най-бързо развиващи се компании в две поредни години - 2021, 2022 г. През 2022 г платформата за оценка и отзиви Clutch обяви Sciant за лидер в предоставянето на B2B услуги в България.