Българското дружество "Монбат" АД има намерение да закупи още една чуждестранна компания. Това става ясно от съобщение от борсата и Комисията за финансов надзор (КФН).

На 26 юни т.г. се разбра, че "Монбат" АД е придобила 100% oт дялoвeтe нa двe гepмaнcĸи ĸoмпaнии зa литиeвo-йoнни бaтepии.

Сега групата има интерес към компания от Тунис, чийто фокус също са акумулаторите.

Българската "Монбат" купи 2 германски дружества за производство на батерии

Българската "Монбат" купи 2 германски дружества за производство на батерии

Ще инвестира 5 милиона евро в тях

ASSAD Group е създадена през 1974 г. и до 2012 г. вече има капацитет за производство на 1.2 милиона акумулатора. Дружеството има две фабрики, в които работят 750 души. То продава продукцията си във Франция, Германия, Италия, Алжир, Либия, Мороко, Сенегал, Кот д'Ивоар, Египет, Саудитска Арабия, Ирак, Иран, Сирия и Индия.

От уведомлението на "Монбат" АД става ясно, че компанията е подписала писмо за намерение с основните акционери за закупуване на мажоритарния дял от капитала на компанията. "Окончателното решение за придобиване ще бъде взето след извършване на дю дилиджънс (обстойна юридическа и финансова проверка) на компанията, който се очаква да приключи в края на ноември 2017 г.", посочват от българското дружество.

Приходите на "Монбат" с почти 75% увеличение през юни

Приходите на това българско борсово дружество скочиха с почти 75% през последния месец

През първото полугодие компанията отчита 150 милиона лева постъпления