Българската компания „Бор Чвор“ подписа споразумение за износ на млечни продукти в Китай с Ningbo Free Trade FUDI Development company unlimited, съобщиха от Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия.

Това стана в рамките на втората министерска конференция и изложение по въпросите на търговско-икономическото сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) в гр. Нинбо.

Българският млекопреработвател произвежда кисело и прясно мляко, сирене, кашкавал, масло, плодови млека. Китайската компания получава ексклузивитет да продава продуктите на „Бор Чвор“ на целия пазар.

На церемонията присъстваха Владимир Туджаров, главен секретар на Министерството на икономиката, българският консул Марин Димитров, СТИВ Пекин Стоян Николов и Валя Александрова, съветник на министъра на икономиката.

От китайска страна присъстваха кметът на Нинбо, правителственият главен секретар, който е и първи заместник на кмета на Нинбо и правителствения ръководител импорт - експорт за Китай.