"Бургас Плаза" - първият съвременен търговски център в морския град, се продава от частен съдебен изпълнител, става ясно от Регистъра на публичните продажби.

ЧСИ Делян Николов е обявил публична продан на общо 91 самостоятелни обекта в мола (от общо 92), 62,74% от общата площ на имота и от открития паркинг за 660 автомобила на покрива на сградата.

Колко струва да наемеш магазин в мол, на "Витошка" или в търговски парк?

Колко струва да наемеш магазин в мол, на "Витошка" или в търговски парк?

Наемите не са се променили съществено от началото на годината

Всички те са под възбрана във връзка с дело за дългове - недвижимото имущество е било ипотекирано многократно и има особен залог в полза първо на "Банка Пиреус", а след това - в полза на правоприемника ѝ "Юробанк България". Единствено един двуетажен търговски обект в мола с площ от над 12 600 квадратни метра не е обхванат от възбраната по делото, отбелязва местният сайт Gramofona.com.

Възход и падение

Началната цена на търга е 24 599 328,40 лв. На този фон, през 2009 г., когато молът беше открит, информацията беше, че в него са били инвестирани над 60 млн. евро.

Швейцарец купи затворилия преди 6 години русенски "Мега мол"

Швейцарец купи затворилия преди 6 години русенски "Мега мол"

Договорът е подписан точно на 31 декември 2019 г.

Както отбелязват медии от региона, в първите години търговският център се радваше на голям интерес, но затварянето на хипермаркета Carrefour и откриването на мол в жк. "Славейков" му повлияха много негативно. В резултат намаляха както клиентите, така и наемателите.

Снимка 639866

Източник: ЧСИ Делян Николов

Сега желаещите да върнат "Бургас Плаза" към живота имат месец, за да подадат своите оферти за него.