Българският портал Dir.bg е придобил 51% от Efficiency First Media, с което навлиза на пазара на телевизионно съдържание. Стойността на сделката, която вече е вписана в Търговския регистър, не се съобщава.

Efficiency First Media е основана от Иван Тодоров през 2015 г., когато дава начало на WNESSTV -- уелнес телевизионен канал, който от 2018 г. е с изцяло собствено съдържание. Преди това Тодоров е бил изпълнителен продуцент в "Нова телевизия" между 2001 и 2014 г. Като председател на WNESSTV е посочен дългогодишният телевизионер Павел Станчев, който през годините е бил главен изпълнителен директор на "Нова телевизия" и bTV.

Каналът се разпространява в България, както и в Украйна, Хърватия и Северна Македония. Компанията разширява дейност на 1 юли т.г. с пускането на нов кулинарен канал, Soul&PepperTV.

"Стратегическа цел за Dir.bg е да се позиционира като мултиплатформена медия чрез навлизането в нишови телевизионни проекти с добър потенциал за развитие със собствено ексклузивно съдържание. С тази сделка Dir.bg навлиза на телевизионния пазар, а Efficiency First Media ще разшири аудиторията си онлайн. Това дава възможност за синергия между ТВ и онлайн, доказана в последните години със своята ефективност. Зрителите  и потребителите ще могат да получават ежедневно ново и ексклузивно съдържание, а рекламодателите точно таргетирана и нишова аудитория в най-търсените сегменти", посочват от компанията.

Като съдружник с 49% в Efficiency First Media остава основателят и управляващ директор на телевизията Иван Тодоров. През 2020 г. компанията отчита 414 хил. лв. приходи от обичайна дейност и 80 хил. лв. загуба. Според регистрите, в нея са наети 7 души.