Индийският милиардер Анил Амбани, който започна годината на прага на фалита, сега е напът да продаде радио бизнеса си за 12 милиарда рупии или 173 милиона долара.

Компанията на Амбани Reliance Broadcast Network планира да продаде първо 24-процентов дял на индийското издателство Jagran Prakashan. Сделката трябва да се извърши на етапи, съобразени със законите в Индия за радиоизлъчване, пише Bloomberg.

Радио бизнесът е част от конгломерата за финансови услуги Reliance Capital на Анил Амбани. От музикалния отдел на Jagran Prakashan са заявили, че все още не са предприети стъпки за подписване и бордът ще обсъди сделката по-късно през деня. От страната на Амбани е отказан коментар.

Плануваното оттегляне от радиобизнеса е част от усилията на Анил Амбани да намали задълженията си, след като те го доведоха до ръба на фалита в началото на годината. 

Някогашният най-богат индиец има 24 часа да събере $80 милиона, за да не влезе в затвора

Някогашният най-богат индиец има 24 часа да събере $80 милиона, за да не влезе в затвора

Той трябва да плати дълговете на ръководената от него компания

Reliance Communications, телекомуникационният оператор на Амбани, е изправен пред процедура за обявяване в несъстоятелност, а останалата част от бизнеса му се бори с натрупаните дългове. Затруднената ситуация с телекомуникационния бизнес бе предизвикана от бруталната ценова война, обявена от по-големия му брат Мукеш Амбани, който е и най-богатият човек в Индия.

Радио подразделението е втората продажба, в бърза последователност за Reliance Capital, която остана последната стабилна част от бизнеса на Амбани. Предходната продажба е била на активи за 650 милиона долара през изминалата седмица.