Базираната в Калифорния международна компания за софтуерно консултиране и инженеринг - Exadel, обяви придобиването на българската Motion Software. Нейният бизнес е специализиран в софтуерната разработка в областта на блокчейн, изкуствения интелект, дигиталното здравеопазване и електронното обучение.

Motion Software е и създател на водеща уеб платформа за подбор на кадри и дистанционно управление на специалисти, която съчетава възможности за проследяване на кандидатури, изпълнение на административни задачи от А до Я, както и управление на взаимоотношенията с клиентите (CRM).

"Вълнувам се да приветствам талантливия екип на Motion Software в Exadel. Това партньорство увеличава значително нашето присъствие в Европа и в частност в България, Румъния и Турция", коментира Дарън Оберст - изпълнителен директор на Exadel.

"Това придобиване разширява портфолиото от възможности за работа от разстояние чрез добавянето на все повече позиции и работа с още световни компании", заяви Христо Пеев, който е изпълнителен директор на Motion Software.

От създаването си през 2015 година досега, българската компания съдейства на водещи световни компании да се разрастват, като ги свързва с някои от най-добрите дигитални специалисти от Централна и Източна Европа.