Френският телеком Orange възнамерява да придобие българския мобилен оператор Vivacom. Това твърди френското издание Les Echos, позовавайки се на списанието La lettre de l'expansion.

Според медията вторият човек във френския гигант - заместник-директорът Рамон Фернандес, е отговорил с "да" интереса й към българския телеком.

"Това е една от многото опции", коментира той. Фернандес уточнява, че Orange има специален екип, който проучва потенциални възможности.

Това не е първият път, в който се появя информация за покупката на Vivacom от страна на френската компания. В началото на 2015 година отново бе тиражирана подобна информация, но до сделка така и не се стигна.

Сега обаче тя изглежда по-вероятна с оглед на очакваната препродажба от страна на новия собственик на Vivacom Спас Русев. Още след сделката през лятото експерти посочиха, че е твърде вероятно купувачът да започне да търси нови оферти за нея с цел печалба и още догодина тя отново да смени собствеността си.

От друга страна в последните месеци Orange е особено активна в придобиванията. След като купи молдовския кабелен оператор Sun Communications, сега проявя интерес и към ирански телеком.