Гърция завърши голяма сделка със Съединените щати в сектор отбрана, осигурявайки закупуването на 35 хеликоптера UH-60 Black Hawk. Тази транзакция със Sikorsky, дъщерно дружество на Lockheed Martin, е осъществена с посредничеството на Агенцията за сътрудничество в областта на отбраната на САЩ и се оценява на 1.95 милиарда долара.

Тази покупка ще осигури значително подобрение за гръцките военни сили, тъй като заменя по-старите хеликоптери Bell UH-1 Iroquois, отбелязва Greek Reporter

Многоцелевите хеликоптери ще бъдат оборудвани със системи за предупреждение за ракети, системи за глобално позициониране и разнообразие от комуникационни и радио системи.

350 милиона евро: Гърция се въоражава с нови изтребители F-35

350 милиона евро: Гърция се въоражава с нови изтребители F-35

"Зелена" светлина от комисията по външни отношения на Сената на САЩ

Гърция планира да надгрди своите военовъздушни сили и със седем хеликоптера MH-60R Seahawk, заедно със съществуващия си флот S-70B "Aegean Hawk". И двата модела са базирани на UH-60 Black Hawk.

Според информация на CNN, Гърция обмисля и закупуването на 14 хеликоптера AW-139 от италианския производител Leonardo. Тези бойни хеликоптери ще бъдат използвани за замяна на остарелите Super Puma. Това решение е повлияно от съответствието на AW-139 с оперативните нужди на гръцките военновъздушни сили, които триумфираха над конкуренти като Airbus Helicopters H175 и UH-60 Black Hawk.

АП: Сърбия тайно се въоражава с ракети и ПВО системи от Китай

АП: Сърбия тайно се въоражава с ракети и ПВО системи от Китай

Шест транспортни самолета Y-20 на китайските военновъздушни сили са кацнали на гражданското летище в Белград тази събота