"Инерком България" ЕАД е подала ново искане до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за одобряване на сделката за активите на ЧЕЗ в България, съобщиха от компанията.

Както стана ясно в последните дни, компанията на Гинка Върбакова излезе от дружествата-производители на електрическа енергия от фотоволтаични централи и те вече не са част от портфолиото ѝ. Именно те бяха причината КЗК да откаже одобряването на сделката.

Сега дружеството иска Комисията отново да разгледа споразумението. "Надяваме се на бързо решение от страна на КЗК след отстраняването на установените от Комисията предпоставки за създаване на концентрация", казват от компанията.

"Инерком България" започна обжалване срещу решението на КЗК, но делото във Върховния административен съд бе насрочено чак за следващата година.

На 13 септември Гинка Върбакова, както и сестра ѝ Малина, излязоха от борда на директорите на холдинговото дружество "Солар грийн енерджи", което е едноличен собственик на фотоволтаичните централи, заради които Комисията спря сделката.

Какво стои зад решението на КЗК за сделката за ЧЕЗ?

Какво стои зад решението на КЗК за сделката за ЧЕЗ?

Мнението на експерт