В края на миналата седмица излезе информация, че предстои консолидиране на пазара на бързи кредити у нас. Тогава стана ясно, че един от лидерите Easy Credit планира да придобие конкурента си Provident Financial Bulgaria.

Информацията за сделката не беше потвърдена в петък. Днес обаче стана ясно, че такава наистина ще има, след като от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) съобщи за постъпило уведомление за придобиването.

Компанията за бързи кредити Easy Credit купува конкурента си Provident Financial

Easy Credit купува конкурента си Provident

Сделката превръща българското дружество в още по-голям играч на пазара

Преди извършването му обаче антимонополният регулатор ще трябва да извърши оценка на концентрацията по смисъла на Закона за защита на конкуренцията.

Комисията трябва да се произнесе по сделката в рамките на 7 работни дни, считано от днес.

"Всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната", посочват от ведомството в съобщението си.

Придобиването ще добави нови 50 000 клиенти към досегашните 100 000 на "Изи асет мениджмънт" - юридическото лице, което управлява марката за предоставяне на бързи кредити.