ОББ и KBC Банк България вече са едно цяло, след като на 4 април в Търговския регистър е било вливането на бившата Райфайзенбанк България в Обединена българска банка, обявиха от кредитната институция.

Контекст: През лятото на 2022 г. белгийската KBC Груп придоби българския бизнес на Райфайзенбанк за над 1 млрд. евро. Тогава банката беше преименувана на KBC Банк, като клоновете ѝ бяха ребрандирани с дизайн, сходен с този на мрежата на ОББ.

Сега новата обединена банка е водеща по размер на активите, като групата KBC е активна също в застраховането, лизингите, пенсионното осигуряване и др. Общо клиентите ѝ у нас са 2,4 млн. души.

Завърши преобразуването на ОББ

Завърши преобразуването на ОББ

Това обяви днес със свое решение БНБ

Какво се променя: Като първа стъпка след правното обединение клиентите ще могат да теглят от АТМ мрежата на ОББ и досегашната КВС Банк България при идентични условия и няма да дължат такси за междубанкови преводи между двете, посочват от ОББ.

Снимка 613804

Източник: ОББ

До приключването на процеса на техническа интеграция на двете банки клоновата мрежа, сайтът и дигиталните канали на KBC Банк България ще бъдат обозначени със специален символ до логото на ОББ.

КЗК разреши на собственикa на ОББ да купи Райфайзенбанк България

КЗК разреши на собственикa на ОББ да купи Райфайзенбанк България

Cдeлĸaтa нa cтoйнocт €1,015 млpд., чакаше oдoбpeнието oт peгyлaтopа

На този етап клиентите не е необходимо да предприемат каквито и да било действия.

В прав текст: "Бизнесът ни тук е пример за изграждането на устойчив банково-застрахователен модел и с това обединение още веднъж потвърждаваме ангажимента си към българския пазар и подкрепата си за българската икономика. Наш фокус ще продължат да бъдат иновациите и дигитализацията с човешко лице и, разбира се - отличното клиентско преживяване", е цитиран в официалното съобщение да казва Петър Андронов, член на УС на KBC Груп, главен изпълнителен директор за Международни пазари и председател на Надзорните съвети на ОББ и ДЗИ.