Сръбският диверсифициран конгломерат Delta Holding придоби конгресния център Sava в Белград - най-големият конгресен, културен и бизнес център в западната ни съседка.

На търг за продажба на имота, стартиран от градската управа в столицата Белград, Delta Holding е предложил 17,5 милиона евро, което беше и минималната оферта за придобиването на комплекса. 

Отделно холдингът се е ангажирал да направи инвестиции в размер на най-малко 50 милиона евро в центъра, въпреки че според изчисленията на консултантите необходимите инвестиции в ремонт би трябвало да надхвърлят 60 милиона евро.

Продава се най-големият конгресен, културен и бизнес център в Сърбия

Продава се най-големият конгресен, културен и бизнес център в Сърбия

Sava center разполага с театрална зала, 15 конферентни зали, изложбена галерия, ресторанти, барове, офиси и магазини

Търгът за продажбата на конгресния център стартира в рамките на миналия месец на минимална цена от 17,5 милиона евро. Преди това управата в Белград вече се опита няколко пъти да продаде комплекса, но опитите бяха без успех поради липсата на инвеститорски интерес.

Sava Centar е международен конгресен, културен и бизнес център, който приютява многофункционални дейности. Центърът, който започва да функционира през 1979 година, е най-големият такъв на територията на страната и цяла бивша Югославия.

Конгресният център Sava center е с обща площ от 100 000 квадратни метра, включително театрална зала с 4 000 места, 15 конферентни зали, изложбена галерия, ресторанти, барове, офиси и магазини.

Nidec планира да инвестира $1.9 милиарда в завод за мотори за електромобили в Сърбия

Японски гигант инвестира $1.9 милиарда в завод за мотори за електромобили в Сърбия

Фабриката ще бъде най-големият производствен хъб на компанията в Европа