Скандал застигна продажбата на Victoria's Secret. Досегашният собственик на веригата обвини купувача, че се опитва да излезе от сделката, за да придобие компанията по-късно на по-ниска цена, пише The Wall Street Journal.

L Brands заяви, че Sycamore Partners е разкрила мотивацията си по-рано този месец, като е изпратила писмо, в което казва, че иска да придобие Victoria's Secret, но на по-ниска цена, цитирайки коронакризата. Детайлите около кореспонденцията стават публично известни, след като кандидат-купувачът заведе дело, след като досегашният собственик е отказал да предоговаря цената.

В сряда Sycamore заяви публично, че иска да се откаже от плана да поеме контрола над модния бранд. Компанията твърди, че решението на L Brands да затвори магазините в САЩ, да освободи временно голяма част от служителите и да не плати дължимите наеми за април са в нарушение на договорената сделка. Така Sycamore иска разрешение от съда да развали сделката.

По-късно L Brands публично заяви, че не приема аргументите и ще работи по затваряне на сделката. Формално, компанията отговори в четвъртък с контрадело, обявинявайки Sycamore в опит да придобие веригата на по-ниска цена.

L Brands посочва, че двете страни вече са били наясно с пандемията, когато са обсъждали сделката и са се съгласили, че Sycamore ще носи последствията. Нещо повече, досегашният собственик твърди, че е съгласувал действията си с купувача, а Sycamore е давала съгласие. Само преди седмица компанията е уверила, че продължава да изпълнява договореностите и ще придобие компанията, се твърди в жалбата. L Brands посочва, че мерките, предприети заради кризата, вече действат и в други брандове, които Sycamore притежава.

Victoria's Secret сменя собственика си срещу едва $1,1 милиарда

Victoria's Secret сменя собственика си срещу едва $1,1 милиарда

Основателят ще запази миноритарен дял в компанията