Здравейте,

Пишем Ви във връзка с услугите, които управлявате в Хост България.

От 3 май 2017 г. Хост България прекратява своята дейност и поверява обслужването на Вашите услуги на нас, SuperHosting.BG.

Съобщение с това съдържание получиха всички клиенти на компанията за хостинг услуги "Хост България" (Host Bulgaria). От него става ясно, че тяхното обслужване се поема от друга компания в сектора - "СуперХостинг.БГ".

Тя е един от лидерите при хостинг услугите в България и логично изниква въпроса дали това не е поредното придобиване на конкурент от нейна страна. Отговорът е не точно.

Money.bg отправи официално запитване до компанията, откъдето заявиха за изданието, че не е имало покупко-продажба.

"Собственикът на Хост България искаше да преустанови предлагането на хостинг услуги и домейни и да прехвърли активите си на доверен хостинг партньор, който може дългосрочно да осигури надеждна услуга на клиентите", коментира маркетинг мениджърът на "СуперХостинг.БГ" Цветелина Ненкова.

СуперХостинг.БГ купи Host.bg от Нетинфо и Антон Титов

Най-голямата хостинг компания в България придобива третата по големина

Сделката консолидира хостинг пазара и засилва позициите на лидера

По думите й "Хост България" не е могла да продължи да обслужва клиентите си. "Основната причина за това е фокусът на компанията да предложи много ниска цена на пазара, което обикновено е свързано с огромни компромиси и невъзможност за инвестиции в подобряване на услугите в дългосрочен план", обясни тя.

Ето защо компанията решава да прехвърли бизнеса си на "Суперхостинг.БГ". За каква цена обаче Ненкова не посочи с оглед конфендиацалността на информацията.

През следващите няколко седмици предстои миграция на услугите към инфраструктурата на купувача. "Клиентите на Хост България ще получат всички ползи и предимства, които клиентите на СуперХостинг.БГ вече получават", обещават от там.

Тук е мястото да припомним, че това не е първото придобиване на активи на конкурент от страна на компанията. В началото на годината "СуперХостинг.БГ" купи друг голям играч на пазара - Host.bg, от "Нетинфо". По думите на Ненкова нови конкретни придобивания не са планирани, но "следим как се развива пазарът и сме отворени към нови възможности, ако възникнат такива".

Любомир Русанов: Ще запазим независимостта на Host.bg и ще развием марката

Шефът на Superhosting: Ще запазим независимостта на Host.bg и ще развием марката

Мениджърът разкрива плановете си след сделката