Сделката е приключила за по-малко от 24 часа след , като " тайнствен руснак" е посетил къщата. Той е платил за имота 140 милиона долара в налични средства. Интересно е ,че преди това земята на имота е била собственост на Доналд Тръмп и руския олигарх Дмитрий Риболовлев, пише esquire.ru.

Мистериозният руснак е придобил най-скъпия имат във щата Флорида за 140 милиона долара. Купувачът е платил сумата в брой. За това съобщава Fox Business. Според източника на изданието сделката е приключена по-малко от 24 часа след посещението на руснака в къщата.

Луксозната постройка е с площ от 2 хиляди квадратни метра се намира в град Палм Бийч на територията, която някога е принадлежала на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Общата площ на цялото имение е 9,1 хиляди квадратни метра.

Снимка 518313

Източник: realtor.com

Както е посочено на сайта на посредника за продажби на недвижими имоти Realtor.com домът разполага с девет спални и с гараж за четири автомобила и е завършен през 2020 година. Имението разполага и с плувен басейн и отделна къща за гости.

Интересите на руснака по време на сделката са били представлявани от брокера Райън Серхант, който публикува книгата "Енергията на големите пари" през февруари. Неотдавна той продаде и най-скъпия апартамент - мезонет за 33 милиона долара в Маями, който в момента е нает от Иванка Тръмп и съпруга й Джаред Кушнер.

През 2008 г. Дмитрий Риболовлев, руски олигарх и собственик на футболния клуб Монако, купи земята за 95 милиона долара, но никога не е живял там. Както отбелязва изданието The Real Deal, той разруши къщата и продаде целия имот като три отделни парцела за общо 108,2 милиона долара.