Българската технологична компания BRIGHT вече е собственост на глобалния доставчик на услуги в областта на дигиталните технологии и инженеринг Virtusa Corporation, става ясно от официално съобщение.

Финансови детайли по сделката не се с съобщават.

BRIGHT работи с бизнеса в сфери като дигитализация, киберсигурност, бизнес анализи, изкуствен интелект и т.н. Компанията е сред водещите елитни партньори в региона на IT лидери като ServiceNow и Splunk.

"Бианор Холдинг" придобива софтуерната компания GotoAdmins

Български холдинг придобива софтуерната компания GotoAdmins

Трета сделка по придобиване в рамките на половин година

Тя има общо 100 консултанти, които работят по имплементирането на различни комплексни IT решения. От профила на BRIGHT в dev.bg се вижда, че тя има общо 130 служители.

Базираната в САЩ Virtusa Corporation работи на глобално ниво с екип от 35 000 души. Те подпомагат дигиталната трансформация на компании от сферите на финансите, здравеопазването, медиите, развлеченията, туризма, индустрията и технологиите.

Придобиването "ще подобри съществуващите услуги и възможности на Virtusa в областта на ServiceNow и Splunk, особено на европейския пазар. BRIGHT добавя богат опит в области като SecOps и наблюдение и предлага иновативни решения, адаптирани към различни индустрии, които идеално допълват стратегията на Virtusa", става ясно от съобщението.

"BRIGHT беше в търсене на стратегически партньор, който да ускори нашето налагане на европейския пазар, и съм оптимистично настроен, че обединението с Virtusa ще ни подпомогне в това начинание. Споделяйки общи ценности като иновация, доверие и предоставяне на решения и услуги с високо качество, съм уверен, че ще оставим значителен отпечатък върху бизнеса на нашите клиенти", е цитиран да казва главният изпълнителен директор и основател на BRIGHT Ангел Кънчев.