Vivacom е постигнала съгласие да придобие изцяло регионалния доставчик на телевизия и интернет "Телнет", съобщиха от компанията. Сумата не се съобщава, като се очаква сделката да бъде приключена през 2022 г.

Доставчикът, който се описва като една от най-големите компании в сектора в България, работи в над 110 населени места в областите Велико Търново, Русе и Габрово. Компанията предлага интернет и телевизия за частни клиенти, както и редица услуги за бизнес клиенти, сред които MAN услуги, хостинг, колокация, както и на индивидуални проекти за изграждане на кабелни системи.

Vivacom придобива и русенския доставчик на интернет и телевизия NetWorx

Vivacom придобива един от най-големите доставчици на интернет и телевизия в Северна България

Стойността на сделката не е обявена

Самата "Телнет" стартира през 2005 г., като обединява интернет дейностите на двата най-големи интернет оператора във Великотърновска област - "Маги" ООД и "Го-линк" ООД. За 2020 г. тя отчита приходи в размер на 4,715 млн. лв. и печалба от 137 хил. лв. За нея работят над 90 души.

Сделката разширява мощта на Vivacom в Северна България, където операторът вече придоби изцяло русенския доставик на интернет и телевизия "Нетуоркс-България". В сделката, чиято стойност не бе обявена, влизат още и "Онлайн директ", "ТВН Дистрибуция България" и "Телко инфраструктури".

През последните месеци българската телекомуникационна компания придоби напълно капитала и на Net1, ComNet Sofia и N3.