Контролираната от братя Кирил и Георги Домусчиеви фирма "Адванс Пропъртис" ООД изкупи 36,6% дял на "Рохатин груп" във фармацевтичната компания "Хювефарма" АД.

Сделката приключи в сряда с подписването на договора от Кирил Домусчиев, президент на "Хювефарма", и Собхи Хатем, управител на "Рохатин груп", предаде Дарик.

""Рохатин груп" (TRG) беше сериозен партньор на "Хювефарма" и ние сме особено благодарни за нейния сериозен принос за бързото глобално развитие на компанията", заяви Кирил Домусчиев.

Според него комбинацията от опитен управленски екип и служители и непрекъснатите инвестиции в разработката на продукти и глобални производствени мощности дават увереност, че "Хювефарма" притежава необходимата основа за постигане на амбициозните си цели за нов растеж.

"Хювефарма" АД е международна фармацевтична компания, която разработва, произвежда и продава ветеринарномедицински продукти и хранителни добавки, както и някои основни съставки за продукти за хуманна медицина.

Купувачът на дела на "Рохатин груп" - "Адванс Пропъртис", притежава стратегически дялове и в капитала на Параходство "Български морски флот", "Българска корабна компания" и други фирми в областта на пристанищните услуги, недвижимите имоти, логистиката и пр.