Цяла година икономистите спекулират относно буквичката, която ще представи графиката на растежа. В началото надеждите бяха за V-образно възстановяване, след което се чуха хипотези за U, L и K-образен растеж, като при последния някои сектори се сриват, докато други растат.

Но заради постоянната несигурност от политическите решения, в резултат на които дейността на цели сектори беше спирана, понякога без предизвестие, прогнозите трябваше не само да се изменят, но и се появиха нови интересни варианти - "логото на Nike" или "Кейп Код през зимата", което означава, че икономиката ще прекара половин година замразена, след което ще премине без бурно възстановяване, както се случва в курорта през зимата, когато няма туризъм.

Сега обаче към супата от букви се добавя нова и тя не идва от латинската азбука. Анализаторите от Robeco Institutional Asset Management предложиха арабската буква Баа, при която икономиката се срива рязко, преминава през продължителен период на стагнацията, след което се изстрелва рязко.

Сривът настъпи през март, след което стопанствата се възстановиха през третото тримесечие, но с втората вълна и на вируса, и на затварянето на икономиките, те вероятно отново ще стагнират през четвъртото.

Затова и някои започнаха да правят аналогии между ударът, който политиците нанесоха на икономиките днес, и Япония през 1990-те години. Тогава страната се намираше в стагнация, а периодът остана известен като "изгубеното десетилетие".