Ако някога сте искали да живеете като използвате изцяло биткойн за разплащателно средство, не търсете повече такова място - просто отидете в Лугано - Швейцария, пише Bitcoin Magazine.

Фондацията Plan ₿ наскоро обяви в Twitter нова карта, която показва стотиците търговци в града, които приемат биткойни. "Mожете да живеете в Лугано само с биткойни!", гласи туитът.

Снимка 601377

Източник: Twitter

Plan ₿ е г инициатива, създадена в сътрудничество с платформата Tether. Част от плана включва превръщането на биткойн в законно платежно средство в Лугано, което беше обявено през март 2022 г.

По-рано Фондацията организира и лятното училище Plan ₿, което предлага образователна възможност за тези, които искат да научат повече за биткойн и бизнеса, което се проведе през юли 2022 г. Училището предлагаше с лекции лектори като изпълнителния директор на Blockstream Адам Бак.

Съвсем наскоро фондацията Plan ₿ си партнира и с GoCrypto, за да включи множество търговци, които да приемат биткойн, включително McDonald"s и различни художествени галерии. По това време фондацията прогнозира, че ще обслужва над 2500 клиенти, използващи биткойни до края на годината.

Въпреки че биткойн все още е в начален стадий на приемане като разплащателно средство на много места, програми като тази служат както като поле за шанс за тестване, така и като начин да се настоява за по-голямо приемане.