Котировките на петролните цени във вторник се покачват след като в понеделник спадаха заради неопределеността около търговските преговори между САЩ и Китай.

Януарските фючърси за сорта Brent днес сутринта на лондонската борса ICE Futures поскъпват с $0,23, до $62,41 за барел. В понеделник тези контракти поевтиняха с $0,33, до $62,18 за барел.

Цената на декемврийските фючърси за WTI в същото време на нюйоркската стокова борса се вдигна с $0,18, до $57,04 за барел. В хода на вчерашната търговия американският еталон поевтиня с $0,38 (на 0,66%), до $56,86 за барел.

Търговските преговори между САЩ и Китай ще бъдат най-значимият фактор за настроенията на петролния пазар, смятат анализаторите на AxiTrader.

Много експерти прогнозират, че най-големите производители, участващи в пакта ОПЕК + няма да настояват за по-значително намаляване на добива на срещата, която ще се проведе в началото на декември. Най-вероятно те ще спазят настоящите квоти за обемите на производство, призовавайки членовете на алианса да изпълняват по-добре задълженията си по споразуменията, уговорени по-рано.

Съединените щати, Бразилия и Норвегия обаче могат да наводнят пазара с нови количества от суровината. Това, според Morgan Stanley може да доведе до спад на котировките с почти 30% (т.е. до 45 долара за барел), ако OPEC + не увеличи съкращенията на добива. Анализаторите на Citigroup и BNP Paribas очакват цените да паднат до малко над 50 долара за барел.