Цените на петрола във вторник умерено поевтиняват на фона на неопределеността около срещата на ОПЕК+ и възстановяването на доставките от Канада за САЩ.

Сутринта цената на фючърсите за сорта Brent спада с 0,31 процента до $63,64 за барел.

Контрактите за американския еталон WTI в същото време се търгуват по $57,77 за барел, с 0,59 процента под нивото от края на вчерашната сесия.

Вниманието на инвеститорите на петролния пазар е приковано от предстоящата на 30 ноември среща на участниците в пакта ОПЕК"+. На нея ще се обсъдят резултатите от споразумението за съкращаване на добива и евентуалното му продължаване до края на 2018 година.

Според анализаторите, неопределеността около позицията на някои страни участници в пакта, основно Русия, оказва негативно влияние върху петролния пазар.

По-рано министърът на икономиката на Русия Максим Орешкин каза, че забавянето в растежа на БВП на страната се дължи основно на съкращаването на добива на петрол.

Експерти от бранша също така посочват, че продължаването на споразумението с още 9 месеца вече е заложено в цените на суровината, затова прогнозират и възможна понизителна корекция в котировките.

Други експерти не изключват, че някои страни производители на петрол могат да намалят съкращаването на добива в рамките на пакта, което да им позволи да избегнат резки разпродажби и за да не отстъпят своите дялове на петролния пазар.