Revolut, една от най-големите европейски фирми за финтех (финансови технологии), пусна продукт за управление на пари за деца, който може да бъде наблюдаван от родителите чрез приложението, пише CNBC.

Компанията, която има повече от 10 милиона потребители по целия свят, обяви, че стартира Revolut Junior, приложение, насочено към деца на възраст между 7 и 17 години. Сметките ще се предлагат със собствена банкова карта, която детето може да използва.

Revolut е основана през 2015 г. и през годините е добавила функции като продукти за търговия с криптовалути. Загубите на Revolut обаче се удвоиха през 2018 г. до над 42милиона долара.

Revolut вече предлага търговия и със злато

Revolut вече предлага търговия и със злато

За потребителите на планове Metal и Premium

Първоначално Revolut Junior ще бъде достъпен само за децата на  клиенти в Щатите и Premium и Metal клиенти - онези, които плащат за двата акаунта от най-високо ниво, предлагани от компанията. След това ще бъде разширен до децата на клиенти с безплатни акаунти и в други региони.

Сметките ще бъдат открити от родителите или законните настойници, които след това могат да управляват и наблюдават парите на децата си в приложението.

Джуниър акаунтът също дава възможност на родителите да получават известия, когато детето им харчи пари, и включва настройки за сигурност, които ще им позволяват да контролират как се използва картата, например, като забраняват плащанията онлайн.

Базираният в САЩ финтех съперник Monzo понастоящем позволява на тийнейджъри на възраст 16 или 17 години да отварят банкови сметки, но няма оферти за по-малки деца.