Bitcoin се повиши в понеделник, давайки позитивен тласък на криптопазара, който изгуби около половината от стойността си от началото на май.

Най-голямата криптовалута нарасна с 8.5% от петък, достигайки 6401 долара, в най-голямото си увеличение от средата на април, според комбинираните цени, събрани от Bloomberg. Останалите големи виртуални валути - Ripple, Ethereum и Litecoin - се покачиха между 5% и 9%.

Инвеститорите в криптовалути следят внимателно действията на финансовите регулатори по цял свят, за да разберат перспективите за репресии спрямо цифровите монети.

Доклад: Bitcoin може да постави интернет на колене

Доклад: Bitcoin може да постави интернет на колене

Банката за международни разплащания направи проучване дали криптовалутите могат да заменят долара

Поради децентрализираната им природа оптимизмът може да се разпространи в различните държави, ако само един регулатор им осигури условия за спокойна и сигурна международна търговия.

Финансовият регулатор, централната банка и министерството на финансите на Великобритания трябва да представят пред парламентарна комисия възможностите и рисковете, свързани с криптовалутите.

В Южна Корея финансовият регулатор обяви нови насоки, за да предотврати изпирането на пари чрез използването на криптовалути, което беше приветствано от някои бизнес организации.

Bitcoin харчи енергия колкото цяла Австрия до края на 2018-а

Bitcoin харчи енергия колкото цяла Австрия до края на 2018-а

Криптовалутите имат скрита цена и за обществото, и за околната среда

Обемите намаляват

Спекулантите вдигнаха Bitcoin, след 3 седмици на спадове, които отведоха водещата криптовалута до най-ниското й ниво за тази година.

Спадът на цената съвпадна със свиване на месечния търгуван обем на цифровата валута, който слезе до най-ниското си ниво от повече от 12 месеца, според данните на Bitstamp.

Глобалните криптовалути като група изгубиха около половината от пазарната си стойност от 5 май до миналия петък, показват данни от Coinmarketcap.com, които проследяват около 1600 цифрови монети.