Биткойнът направи своето голямо завръщане в четвъртък. Ранните продажби тласнаха криптовалутата надолу с близо 4 на сто до цена от 1120 долара за монета.

Но след лошото представяне по-късно през деня виртуалните пари се изкачиха с 3 процента, като се търгуваха за 1200 долара, пеше Business Insider.

Търговията е волатилна през последните няколко сесии на фона на спекулациите около очакванията, че Koмиcиятa пo цeннитe ĸнижa и фoндoвитe бopcи в Щaтитe cъвceм cĸopo мoжe дa paзpeши paзĸpивaнeтo нa пъpвия фoнд зa тъpгoвия c битĸoйни.

Цената на биткойна скочи с повече от 30 на сто от 9 февруари до 3 март заради очакванията на търгуващите в виртуалните пари, че Комисията ще одобри най-малко един от трите предложени борсово търгувани фондове.

Биткойнът достига исторически връх

Биткойнът достига исторически връх

Валутата поскъпва рекордно

Въпреки това дигиталните монети бяха подложени на натиск през последните няколко дни. Във вторник валутата се потопи със 100 долара в рамките на няколко минути след публикация на Bloomberg, която цитира Китайската народна банка и засяга темата около затягането на мерките с търговията на виртуални пари в страната.

От началото на 2017 година биткойнът поскъпна със средно 25 на сто след солидния скок през миналата година от 120 процента. Тогава дигиталните монети се окичиха със званието най-добре представяща се валута.