Да бъдат ли затегнати регулациите, засягащи криптовалутите? Този въпрос ще обсъждат 28-те министри на финансите от Европейския съюз на срещата на 7 септември т.г. във Виена, показа проектодокумент, видян от Bloomberg.

Притесненията относно криптоактивите засягат липсата на прозрачност и възможността те да бъдат ползвани за пране на пари, избягване на плащането на данъци и финансиране на терористични групировки.

Регулаторите по света се надпреварват да наложат правила на една от най-големите инвестиционни мании в последните години. В Европа, където още миналата година се появиха редица предупреждения от властите, насочени към инвеститорите в криптовалута, законите не предлагат защита. Европейската комисия обеща да следи развитието и да определи дали има нужда от нови закони.

В същото време регулаторите имат желанието и да намерят начин да използват новата технология. Първоначалните предлагания на токени "са се доказали като ефективен начин за набиране на капитал", пише в документ, видян от изданието.

Колко трябва да поскъпне Bitcoin, за да замени парите?

Колко трябва да поскъпне Bitcoin, за да замени парите?

Криптовалутата се нуждае от космическа стойност и по-добра система за обработка на плащанията