След 7 последователни дни ръст, американските акции достигнаха нов исторически връх, въпреки че фючърсите бяха плоски по време на слабата празнична сесия в понеделник, предаде Zero Hedge.

Същевременно доларът поевтиня за втори ден.

"Днешният официален празник предполага, че търговията ще бъде тиха, въпреки че призракът Фед ще се появи отново в сряда вечерта, когато инвеститорите разгледат протокола от ключовата среща на Федералния комитет за откритите пазари от 16 юни", пишат в бележка стратези на ING Groep, включително Крис Търнър. "Преди това очакваме да се съсредоточим много върху стоковия комплекс."

"Пазарите като цяло все още се опитват да намерят краката си", каза Джеймс Атей, инвестиционен директор на Aberdeen Standard Investments. "Акциите, разбира се, продължават да игнорират всичко, което може да се счита за негативно, докато продължават веселия и самодоволен танц към неизбежно отчитане."

S&P затвори с ръст от 0,8% на нов рекорд за седми пореден ден в петък, тъй като данните показват, че ръстът на работните места в САЩ е нараснал най-много от 10 месеца, въпреки че под повърхността е по-слаб от очакваното, което кара някои да поставят под въпрос ангажимента на Фед за свиване на програмите за количествени улеснения.

Индексът MSCI All Country World затвори при рекордните 724,66 миналата седмица и беше с 0,1% по-висок в понеделник. Европейският индекс STOXX 600 се повиши с 0,2%, като обърна по-ранните загуби, след като данните показаха, че предприятията от еврозоната са разширили активността си с най-бързия темп от 15 години през юни. Активността на британските фирми за услуги също скочи през юни, макар и с малко по-бавен темп.