Застрахователната компания Massachusetts Mutual Life Insurance Co. е придобила bitcoin за $100 млн., поредната голяма фирма, която навлиза в дигиталните активи, пише Bloomberg.

Компанията е придобила и миноритарен дял на стойност $5 млн. в NYDIG, подразделение на Stone Ridge, която предоставя криптоуслуги на институции. Самата NYDIG вече има над $2,3 млрд. в криптоактиви на клиенти и ще съхранява придобитите bitcoin.

MassMutual, която е основана през далечната 1851 г., е поредната компания, която инвестира в най-голямата криптовалута. MicroStrategy Inc. разшири инвестицията си наскоро, а Square Inc. също вложи средства в най-популярната криптовалута.

Инвестицията в bitcoin представлява 0,04% от инвестиционната сметка от почти $235 млрд. на MassMutual. "Виждаме тази първоначална инвестиция като първата стъпка и като при всяка друга инвестиция може да обмислим бъдещите възможности", казват от компанията.

Цената на bitcoin се покачи повече от два пъти тази година и по-рано този месец достигна рекорден връх. Привържениците ѝ казват, че криптовалутата е вид дигитално злато и служи за съхраняване на стойност и предпазване от инфлация.

JPMorgan: Цената на златото ще страда заради bitcoin

JPMorgan: Цената на златото ще страда заради bitcoin

Тепърва големите инвеститори ще местят пари от единия актив в другия, според банката