След като от Twitter обявиха, че е постигнато споразумение за продажба на компанията на Мъск за около 44 милиарда долара, бившият шеф и съосновател на платформата Джак Дорси нарече поглъщането на компанията от милиардера "единственото решение", на което се доверява. Сделката беше обявена от платформата в понеделник след дни на преговори между най-богатия човек в света и борда на Twitter.

Поглъщането на Twitter изглежда е оказало голямо влияние върху крипто пазара, най-вече с dogecoin. Цената на Dogecoin се покачи с близо 30%. Преди време Мъск заяви, че това може да бъде "валутата на интернет". Стойността й скочи с повече от 30% за една нощ на фона на спекулациите, че промените, направени в Twitter при Мъск, могат да се окажат благоприятни за dogecoin.

Вдъхновената от меме криптовалута достигна над $0,16 във вторник сутринта, което я върна в списъка на топ 10 на най-ценните криптовалути.

Dogecoin стана още по-"известен" миналата година, след като главният изпълнителен директор на Tesla продължи да го рекламира в социалните медии, а само със споменаването му от Мъск, цената се качваше буквално за минути.

По това време Мъск се превърна в нещо като двигател на пазара на криптовалути с туитовете си за dogecoin и bitcoin. През май миналата година публикациите му предизвикаха ралито на dogecoin до най-високите му стойности за всички времена от 67 цента според Coin Metrics.