Общата стойност на всички криптоквалути достигна рекордните нива от 184 млрд. долара. Така пазарната им капитализация вече е почти същата като тази на водещите банки Goldman Sachs и Morgan Stanley.

Пикът на стойността дойде след като най-голямата и най-известната виртуална валута Bitcoin достигна рекорден връх, минавайки 6600 долара.

Това доведе собствената й пазарна стойност - негойната цена, умножена с броя на пуснатите в обращение монети - до рекордно високо ниво, прехвърляйки 110 милиарда долара, съобщава Reuters.

Bitcoin покори нов рекорд, става част от най-големия борсов фючърс

Bitcoin покори нов рекорд, става част от най-големия борсов фючърс

Kриптовалутата става все по-надежден актив, цената й тепърва ще расте

Последният скок на Bitcoin, който се е увеличил почти 800% през последните 12 месеца, е вследствие на новината, че най-големият оператор на обмен на деривати в света - CME Group ще пусне фючърси за криптовалутата през четвъртото тримесечие на годината.

Новината се разглежда като важна стъпка по пътя към легитимирането на цифровата валута и използването й като масово финансово средство.

Втората най-голяма виртуална валута Ether, известна и като Ethereum, заради проекта, който стои създаването й - се търгуваше малко под 300 долара, след като през юни достигна рекордните 410 долара.

Ефектът Bitcoin: Идва поколението на криптовалутите

Ефектът Bitcoin: Идва поколението на криптовалутите

Хиляди студенти се насочват към криптографията, мнозина стартират крипто стартъпи