Технологичният гигант Apple готви изненада за верните си фенове. Производителят планира да пусне на пазара през следващата година три смартфона от емблематичния за компанията iPhone.

Устройствата ще са със стъклено покритие на задния панел, предаде CNBC.

Следващите издания на iPhone ще са 5.5-инчови, 5-инчови и 4.7-инчови модели, посочват източници на Nikkei, но все пак трябва да се има предвид, че решението е ориентировъчно и може да се промени.

Новината за стъклените покрития на мобилните устройства идва на фона на дълго разпространявани слухове, че следващото поколение на iPhone ще изненада с промени в дизайна си.

През септември се появи мнението на анализатора Минг-Чи Куо от KGI Securities, че iPhone 8 ще има изцяло стъклен екстериор, като експертът прогнозира, че устройството ще се появи на пазара след по-малко от година.

Тогава анализаторът посочи, че вероятно технологичният гигант ще заложи на стъклена конструкция, подобна на тази на iPhone 4. Според прогнозата промените в устройството ще са вследствие на ефекта от популярността на новия iPhone 7 в черен цвят, наречен оникс, чието покрите се оказа най-големият хит сред клиентите на компанията.

Изработката им обаче се оказа проблемна и затова компанията отчете недостиг на устройствата. Но смартфоните със стъклено покритие ще са много по-лесни за производство в голям мащаб.

Новите смартфони може включват сензори, които да работят с усъвършенстваните устройства на компанията за виртуална реалност.