Ценителите на качествения звук в България получиха ново изкушаващо предложение. На събитие в София японският гигант Sony даде официалното начало на продажбите на най-новия им високотехнологичен продукт - безжичните слушалки WF-1000XM3, които, по оценки на специализирани чуждестранни издания, предлагат най-доброто ниво на заглушаване на обкръжаващия шум в класа си. Слушалките впечатляват и с дълъг живот на батерията и стилен външен вид.

Снимка 452613

Източник: Sony

Тайната им се крие в специално разработения HD шумопитискащ процесор QN1e. Същият се използва и в награждаваните неколкократно WH-1000XM3, като единствената разлика между двата е, че в новият модел той изразходва по-малко енергия, разясни Николета Найденова, продуктов мениджър на Sony за България.

Как работи той? "Технологията има двойни микрофони - единият записва гласа ви, а другият околната среда, в която се намирате. След като звуците от обкръжението ви са уловени, HD шумопотискащият процесор QN1e интуитивно създава звукови вълни, които неутрализират досадния звуков фон", обясняват от компанията.

Снимка 452614

Източник: Sony

Безжичните слушалки се отличават и с високо качество на звука, благодарение на разработената от Sony система за цифрово подобрение DSEE HX. Любопитна подробност е, че компанията е разработила и нов bluetooth чип, който предава звука на лявото и дясно ухо едновременно, за разлика от нормалното предаване от ляво на дясно.

Тестове на SoundGuys.com показват, че новите слушалки на Sony побеждават новото върхово предложение от Apple - AirPods Pro - що се отнася до шумопотискането и качество на звука.

Висока оценка получава и батерията, която издържа до 6 часа слушане на музика с включено шумопотискане. Ако го изключите, животът им се увеличава с още 2 часа. Зареждащият калъф осигурява още 18 часа, а 10 минути зареждане носи още 90 минути живот на слушалките.

Снимка 452611

Източник: Sony

Самите WF-1000XM3 са проектирани така, че да осигурят стабилно прилягане към ухото и комфорт да ги използвате с часове, благодарение на специална триточкова конструкция за захващане.

Сред по-интересните софтуерни възможности на слушалките са режима Quick Attention, който позволява с едно докосване да чуете отново какво се случва около вас, както и Wearing Detection, който поставя музиката на пауза при сваляне на едната слушалка. При връщането ѝ в ухото, тя автоматично продължава.

В България WF-1000XM3 се предлагат на цена от 449 лв.