HMD Global, най-големият европейски производител на смартфони, обяви, че вече произвежда 5G смартфони в Европа. Първото устройство на компанията, слязло от поточната линия е Nokia XR21, вече достъпен за закупуване от корпоративните клиенти на компанията. Тази стъпка затвърждава общия потенциал за растеж на смартфоните в Европа, като Canalys прогнозира, че европейският пазар на смартфони ще се увеличи със 7% през 2024 година.

"Развълнувани сме, че произвеждаме нашия емблематичен свръхиздръжлив 5G смартфон Nokia XR21 в Европа. Посветени сме на инвестициите в сигурността, технологиите и производствените процеси, които правят нашите устройства по-сигурни и по-дълголетни", заяви Жан-Франсоа Барил, съосновател и главен изпълнителен директор на HMD Global.

В отговор на променящите се нужди на корпоративните клиенти HMD разработи възможности и процеси за пренасяне на производството на устройства в Европа.

На какви цени ще се продават у нас новите Nokia G22, Nokia C22 и Nokia C32

На какви цени ще се продават у нас новите Nokia G22, Nokia C22 и Nokia C32

HMD Global мести производството си в Европа

Всяко устройство се подлага на строги тестове за софтуер и зловреден софтуер в Европа, като някои корпоративни клиенти изискват допълнителна сигурност съвместно с редица партньори в областта на ИТ сигурността. Данните се съхраняват защитени в ЕС: С фокус върху софтуерната сигурност и защитата на личните данни при проектирането, потребителските и корпоративните данни от всички смартфони, произведени от HMD, се съхраняват и обработват на сървърите на HMD във Финландия от 2019 г. насам.

Освен че се отличава с висока степен на сигурност, XR21 е конструиран и с оглед на устойчивостта. Със сертификат за издръжливост от военен клас и рейтинг IP69K този смартфон издържа на прах, топлина, удари и вода. Като част от постоянния ангажимент на HMD за устойчивост, Nokia XR21 е изработен така, че да минимизира въздействието върху околната среда: Шасито е изработено от 100% рециклиран алуминий, а двудневната батерия поддържа 60% повече зареждания през целия си жизнен цикъл.

Последващите етапи в европейския производствен процес ще спомогнат за допълнително намаляване на емисиите.

За първи път от 60 г.: Nokia смени логото, защото вече не прави телефони

За първи път от 60 г.: Nokia смени логото, защото вече не прави телефони

Компанията планира агресивен ръст в нови сектори