Домът на телефоните Nokia, HMD Global, представи Nokia G22, Nokia C32 и Nokia C22 на MWC 2023 (Световния мобилен конгрес). И трите устройства разполагат с до три дни живот на батерията, с усъвършенствани изображения и издръжливост в бюджетната C-серия, а Nokia G22 е първият смартфон от G-серията с предложение за улеснени сервизни дейности в домашни условия посредством прозрачен достъп до части и инструменти чрез iFixit.

HMD Global представи три нови модела Nokia на Световния мобилен конгрес и заяви, че прехвърля производството си в Европа:

• Три нови смартфона: Nokia G22, Nokia C22 и Nokia C32 с емблематичните за бранда издръжливост и дълголетие

• През 2023 г. ще започне производството в Европа, с което компанията намалява въглеродния си отпечатък и увеличава степента на защита на устройствата Nokia

Снимка 608259

Източник: Nokia

Финландската компания обяви началото по пътя към превръщането си в първия голям световен доставчик на смартфони, който въвежда производство в Европа

Адам Фъргюсън, ръководител "Продуктов маркетинг", HMD Global: "Хората ценят дълготрайните и качествени устройства и не бива да правят компромис с цената, за да ги получат. Новият Nokia G22 е целенасочено проектиран с опция за поправка, за да можете да го запазите още по-дълго, а с усъвършенстваните изображения на Nokia C32 и подобрената издръжливост на Nokia C22 добавяме още по-голяма стойност на C серията."

За първи път от 60 г.: Nokia смени логото, защото вече не прави телефони

За първи път от 60 г.: Nokia смени логото, защото вече не прави телефони

Компанията планира агресивен ръст в нови сектори

"Много се радваме да обявим тази първа стъпка по пътя ни към прехвърляне на производството на 5G устройства в Европа", каза Жан-Франсоа Барил, съосновател, председател и главен изпълнителен директор на HMD Global. "Марката Nokia може да се гордее с историята си на европейския пазар, а с тази стъпка продължаваме да укрепваме позицията си на единствения голям европейски доставчик на смартфони.

Nokia G22 - 3 г. гаранция, 3 г. актуализации на сигурността и до 3 дни живот на батерията

Новият смартфон от G-серията е изработен с грижа за природата - задният му капак е от 100% рециклирана пластмаса, а в в духа на стратегията на бранда за устойчивост и максимално дълго ползване Nokia G22 е с тридневен живот на батерията и до 800 цикъла на зареждане, след които продължава да поддържа 80% от първоначалния си капацитет. Устройството ще получава актуализации на Android за период от 2 години, на сигурността за 3 г., както и удължена, тригодишна гаранция без допълнителни разходи. В кутията на усторйството в България ще бъде включен и силиконов кейс от 100% рециклирани материали.

Снимка 608262

Източник: Nokia

Nokia G22 е първият смартфон Nokia, целенасочено проектиран да позволява бърза и лесна самостоятелна поправка, без да се налага да бъде оставян в сервиза. HMD Global си партнира с iFixit, за да осигури опцията при необходимост клиентите да получат на достъпни цени ръководства за ремонт и резервни части за подмяна на повреден дисплей, огънат порт за зареждане и изтощена батерия.

Nokia C32 - най-добрите изображения сред моделите в бюджетната C-серия

С 50-мегапикселовата си камера и високоефективните си алгоритми за обработка Nokia C32 предлага усъвършенствани изображения в най-бюджетния клас на марката. Устройството е с изискан дизайн с покритие от закалено стъкло и елегантни, прави странични стени, които придават на C-серията премиум усещане. Nokia C32 предоставя и перфектно потребителско изживяваане с Android 13.

Nokia C22 - издръжливост и максимално качество на минимална цена

Nokia C22 пристига с изключително качество на изработката и физическа издръжливост, проверена с поредица от сурови тестове за свободно падане. Подготвен е да се справи и с други предизвикателства в ежедневието благодарение на защита от водни капки и прах IP52, закалено 2,5D стъкло на дисплея и твърдо метално шаси, поместено в здрава поликарбонатна конструкция. Той е снабден и с мощни алгоритми за обработка на изображенията в подобрената си, двойна 13MP камера, които правят възможно заснемането с ясни детайли при всякаква осветеност.

Първи стъпки към прехвърляне на производството в Европа

За да намали въглеродния си отпечатък и да увеличи степента на защита на устройствата Nokia, HMD Global предприема първите стъпки към превръщането си в първия голям световен доставчик на смартфони с производство в Европа. Компанията разработва възможности и процеси за въвеждане на производството на 5G устройства Nokia в Европа през 2023 г. с цел провеждането на сигурни и прозрачни операции в Европа.

Цени и наличности:

• Nokia G22 ще бъде наличен в България в конфигурация 4/128 GB на препоръчителна цена 369 лева.

• Nokia C32 ще бъде наличен в България в конфигурация 4/64 GB на препоръчителна цена 289 лева.

• Nokia C22 ще бъде наличен в България в конфигурация 2/64 GB на препоръчителна цена 249 лева.