Следващият важен флагман на Huawei - P40 - ще излезе на пазара през март 2020 г. Но ще дойде без услугите на Google, става ясно от интервю на мениджъра Ричард Ю пред френското издание Frandroid.

Наследникът на P30 ще бъде представен в Париж, като компанията ще спази обичайния си график за обновление на своя флагман от серията P, която акцентира върху камерите.

Самият Ю не посочва изрично, че P40 ще бъде пуснат без услугите на Google, но посочва, че телефонът ще дойде с Huawei Mobile Services, които всъщност заменят Google Mobile Services. Последните включват редица услуги на технологичния гигант, включително Play Store, от който се теглят приложения.

Android е свободен и безплатен за мобилните производители, но те плащат допълнително, за да могат да оборудват телефоните с услугите, като търсачка, YouTube, Gmail, Maps и други.

Тази възможност обаче липсва за Huawei, след като през май т.г. президентът на САЩ Доналд Тръмп издаде забрана.

През септември Huawei пусна първия си флагман без услугите на Google - Mate 30. На събитието Ю призова разработчиците да създават приложения собствената екосистема на китайската компания.

Новите Android телефони в Турция остават без услугите на Google

Новите Android телефони в Турция остават без услугите на Google

След жалба на руската Yandex