Huawei показа в София наследника на успешния си умен часовник Watch GT. Обновената версия може да се похвали със стилен дизайн и батерия, за която компанията твърди, че издържа до две седмици.

Часовникът се предлага в два размера, 42 мм и 46 мм., съотвено за мъже и жени. Дизайнът му е неразличим от традиционен, което го прави перфектен аксесоар без значение от повода.

Huawei Watch GT 2 е базиран на първия специализиран за носими устройства чипсет на компанията - Kirin A1, на който са базирани и премиум Bluetooth слушалките FreeBuds 3.

Чипсетът Kirin A1 позволява много ниска консумация на енергия и ненадминат живот на батерията.

Новият Huawei Watch GT 2 предоставя функции за мониторинг на 15 спортa - от бягане и колоездене, до плуване, гребане, крос тренажор, планинско катерене и триатлон. Освен това разполага с вградена памет, в която можете да заредите около 500 песни, и възможност за възпроизвеждане на висококачествен звук директно към Bluetooth слушалки, без нужда от смартфон около вас, когато тренирате.

Продажбите на 46mm версия започват от понеделник на препоръчителна цена от 479 лева. Дамската, 42мм, версия се очаква малко по-късно на нашия пазар.