ЧСедмица преди Apple да зарадва потребителите си с най-новия iPhonе китайският производител Huawei обяви два нови модела с повече от впечатляващи размери.

Компанията се похвали с телефоните от серията си флагмани Honor - 8X и 8X Max, като вторият идва със 7,12-инчов дисплей. По-малката версия е с 6,5-инчов екран.

Huawei не изневерява на стила си, като и двата смартфона са "въоръжени" със сензори за пръстови отпечатъци на задния панел, както и с двойна задна камера. Заедно с това те идват с новата операционна система Android Oreo.

Разликата между тях е, че 8X работи с процесор Kirin 710, който е разработка на Huawei, а 8X Max залага на Snapdragon 636 на Qualcomm. Интересното е, че по-малкият модел идва с по-голяма резолюция на камерите, както и на дисплея.

Камерата на 8X е с резолюция от 20 мегапиксела, а предната е с 8 мегапиксела. При 8X Max тя е 16 плюс 2 мегапиксела за задната и отново 8 мегапиксела за предната камера.

Също така той разполага с 6GB RAM, докато 8X Max е с 4GB RAM. Положителното е, че батерията на по-големия е с по-сериозен капацитет от 5000 mAh. Батерията на другия е с капацитет от 3750 mAh.

Цените на смартфоните изглеждат доста изгодни, като при 8X те варират между 180 и 240 евро в зависимост от RAM паметта. 8X Max пък ще се продава за между 190 и 230 евро.