През първите 24 часа на пускането на предварителните поръчки за iPhone 12 миналата седмица Apple е регистрирала повече заявки от поръчките за iPhone 11 за същия период на миналата година. Това прогнозира пред CNBC Минг-Чи Куо от TF International securities, който е един от топ анализаторите на технологичния гигант.

В прогнозата си Куо посочва, че Apple е продала до 2 милиона броя от iPhone 12 през първите 24 часа спрямо 800 000 бройки на iPhone 11 през 2019 година. Но за пълния уикенд, в който можеха да се правят предварителни заявки и който приключи миналата неделя, анализаторът прогнозира, че Apple са отчели до 9 милиона заявки за новия си iPhone, спрямо 12 милиона за iPhone 11 за същия период.

Междувременно IPhone 12 Pro се продава по-добре от очакваното благодарение на голямото търсене в Китай, коментира още експертът.

Колко ще струва новият iPhone 12 в различните държави по света?

Колко ще струва новият iPhone 12 в различните държави по света?

В някои случаи разликата може да е от 600 долара в различните страни

Минг-Чи Куо има дългогодишен опит и голям успех в прогнозите си за бъдещите продукти и продажби на Apple, така че неговите доклади имат допълнителна тежест, особено след като Apple спря да отчита продажбите за iPhone преди две години.

Много анализатори, които се занимават с Apple, очакват новият iPhone да предизвика "супер цикъл" на продажби за фискалната 2021 година на Apple, която започна през октомври. Според анализите това ще се дължи на по-голямата от нормалното клиентска база на технологичния гигант заради iPhone 11 и добавянето на 5G.

Ето още някои акценти от доклада на Куо:

  • Цената на iPhone 11, намалена до $599, всъщност предизвика по-слабо търсене на iPhone 12;
  • IPhone 12 Pro, който има по-добри камери от базовия модел, се продава по-добре от очакваното през първата вълна от предварителни поръчки, благодарение на широката наличност на 5G в Китай. Според анализатора предварителните поръчки в Китай представляват между 35% и 45% от търсенето на iPhone 12 Pro;
  • Търсенето на iPhone 12 Mini (по-малка версия на iPhone 12) и iPhone 12 Pro Max (по-голяма версия на iPhone 12 Pro), които ще се продават следващия месец, вероятно ще бъде по-слабо от търсеното на базовия модел iPhone 12 и iPhone 12 Pro;
  • iPhone 12 Mini вероятно няма да се продава толкова добре в Китай поради по-малкия екран и липсата на поддръжка за две SIM карти, което позволява на потребителите да превключват между оператори на едно и също устройство. Функцията е много популярна в Азия.
  • Сроковете за доставка за повечето модели са спаднали до между 5 и 10 дни, което предполага по-голямо търсене, отколкото Apple всъщност може да предложи.
4 по-евтини алтернативи на iPhone 12

4 по-евтини алтернативи на iPhone 12

Те предлагат редица привлекателни характеристики на по-ниска цена