Един от ежедневните стремежи на съвременния човек - батерията на телефона му да издържи един целия ден. Всъщност това колко издръжлива ще е тя зависи от две неща: колко използваме мобилното устройство през този ден и как сме го използвали в миналото. Можем обаче да удължим живота на смартфона си с няколко лесни стъпки.

По-дълго зареждане

Много от днешните мобилни телефони имат опция за бързо зареждане, но зареждането на батерия твърде бързо намалява капацитета й. Ако устройството се зареди напълно за 5 минути, капацитетът на батерията ще се намали с над 20%.

Правилната температура

Батерията на телефона поддържа своя максимален капацитет на зареждане при температура между 0 и 45 градуса, затова е препоръчително телефоните да не се оставят на пряка слънчева светлина за дълго време, особено през лятото.

Анализ на консумацията на мощност на телефоните показва, че животът на батерията може да се запази и чрез няколко софтуерни и хардуерни стратегии.

Намаляване на яркостта на екрана

Използване на Wi-Fi, вместо на 4G

Използването на мобилен интернет вместо на безжичен хаби до 40% повече от батерията.

Използване на самолетен режим

Самолетният режим спира входящите обаждания и изключва търсенето на WI-FI, Bluetooth и GPS функциите. С използването му устройството използва само 5% от обичайната си консумация на енергия.