Три от моделите от серията Р40 на Huawei ще бъдат достъпни в България, а продажбите започват от 6 април, съобщиха от компанията.

Преди дни Huawei показа P40, P40 Pro и P40 Pro+. От флагманите на българския пазар засега ще е достъпен само P40 Pro, който е в златната среда откъм функции и цена.

С четири камери на гърба и две селфи камери, огромен дисплей с 90Hz опресняване, 5G и мощен процесор той е сред претендентите за флагман на годината. Може да се запознаете с повече информация за него тук, а до дни очаквайте и детайлно ревю в Money.bg.

На българския пазар P40 Pro ще се продава от 6 април до 30 юни в комплект с Huawei Watch GT 2 и 50GB допълнително безплатно пространство за съхранение в Huawei Cloud за срок от 12 месеца. Количествата на комплекта са ограничени, казват от компанията, а цената за комплекта ще бъде 1 999 лева.

Другите два модела, които ще се продават у нас, са Huawei P40 lite, и Huawei P40 lite E, които са от среден и достъпен клас.

Huawei P40 lite има 3D извити ъгли, биометричен сензор за отключване отстрани, Punch View дисплей и фотографски квадратен блок на гърба, в който се помещава неговата четворна камера - 48MP основна, 8MP широкоъгълна, 2MP макро камера и 2MP боке камера. Моделът прави висококачествени снимки, включително при ниска осветеност, с поддръжката на HDR+, и използва технологии с изкуствен интелект за видеоредактиране.

Благодарение на обновена технология за сегментация на изображението, ще се радвате и на супер нощни селфита с резолюция 16MP. Високите технологии, използвани в този ценово достъпен модел, се допълват от 4200mAh батерия и 40W бързо зареждане - смартфонът се зарежда от 0 до 70% само за 30 минути. Цялостната му висока производителност се дължи на 8-ядрения Kirin 810, произведен по 7nm технология, 6GB RAM, 128 GB ROM и GPU Turbo 3.0. В момента със закупуването му получавате и 15GB допълнително пространство за съхранение в Huawei Cloud за срок от 12 месеца. Цената е 599 лева

Huawei P40 lite E също се отличава с модерен дизайн в Aurora Blue и Midnight Black. Той е най-достъпният представител на серията P40, но за цена под 400 лева при свободна продажба предлага екстри от доста по-висок клас - лицево разпознаване за отключване, тройна основна камера с изкуствен интелект и Super Night Photo режим, боке ефект, Slow motion видео на 480fps, както и портретни HDR функции на предната камера, с 3D осветяване на лицето. Идва също с мощна батерия с капацитет 4000mAh. У нас ще се продава в конфигурация 4GB RAM, 64GB ROM и 15GB допълнително място за съхранение в Huawei Cloud за срок от 12 месеца. Цената е 399 лева.

И трите модела от серията P40 са базирани на Android и съответната версия на познатия фирмен интерфейс EMUI, не поддържат Google Play и идват със собствения магазин за приложения Huawei AppGallery, чрез който по удобен начин ще намерите необходимите ви глобални и локални приложения. У нас Huawei предлага и специалната услуга Huawei VIP Service за гладко преминаване от стария към новия ви телефон.