Huawei показа новите си модели от серията P40 с върхови характеристики и камери. P40, P40 Pro и P40 Pro+ ще използват 5G процесора Kirin 990 и ще имат до четири камери и дисплей с опресняване 90Hz за някои от тях.

P40 има три камери с основна 50MP с f/1.9, 16MP ултраширока и 8MP телефото с трикратно оптично приближение. Huawei отново използва RYYB сензор, който може да поглъща повече светлина и така моделите отново трябва да се справят отлично с нощната фотография. Сензорът пък е с масивния размер от 1/1,28", по-голям от 108MP на Samsung.

P40 Pro има и ToF сензор и по-голяма резолюция при две от трите камери. Основната все още е 50MP, но ултрашироката вече е 40MP, а телефото камерата - 12MP. Последната вече притежава и 5-кратно оптично приближение.

P40 Pro+ е най-интересният. Тук намираме две телефото камери - едната с 10-кратно оптично увеличение и една с 3-кратно. Според Huawei това гарантира по-добри снимки и при средно и голямо разстояние.

Китайската компания казва още, че е подобрила и програмното обезпечение и изкуственият интелект вече е по-умен, като дори е способен да премахне отражение от стъкло от снимката или случайни минувачи.

Huawei показа новия си сгъваем телефон

Huawei показа новия си сгъваем телефон

Цената му е €2 499 и ще се продава и в България

Телефоните разполага с нов Multi-spectrum сензор за цветна температура и AI AWB алгоритъм, които подсилват точността на цветопредаването с 45%.

Новата 40-мегапикселова SuperSensing Cine камера в Huawei P40 Pro и Huawei P40 Pro+ има ултра широкоъгълен обектив с фокусно разстояние, еквивалентно на 18 мм и 1/1.54-инчов сензор, поддържащ същото 3:2 съотношение. Моделите могат да се похвалят и с повишаване на светлочувствителността до ISO 51200 и дават възможност за заснемането на 7 680fps Slow Motion видео.

Флагманите от серията Huawei P40 поддържат и боке ефект в реално време при заснемане на видео. Тази функция имитира ефектите от широкоъгълните обективи, като добавя подсилено боке, за да се подчертае основния обект на кадъра. Телефото камерата може да заснеме кадри с увеличена разделителна способност, както и видеоклипове с 4К резолюция. При флагманите от серията P40 е налице и функция Audio Zoom, която симулира и приближаване на звука, когато се приближава картината.

Huawei открехна вратата към визията за бъдещето си

Huawei открехна вратата към визията за бъдещето си

Компанията търси независимост от Google и начин да задържи настоящите си потребители

Предната камера на всичките модели е 32MP, като може да снима и видео с 4К резолюция. Новост е вграденият IR сензор, който се ползва за отключване на телефоните с лице дори и при ниска осветеност.

P40 Pro и P40 Pro+ имат извит екран, който компанията нарича Quad-curve Overflow. Той е заоблен от всички страни, включително по ъглите. Усъвършенстваният вграден в дисплея сензор за пръстови отпечатъци предлага 30 процента по-бързо биометрично разпознаване.

Снимка 473166

Източник: Huawei

P40 е с 6,1-инчов екран, а при останалите два той е с размер 6,58 инча. P40 Pro и P40 Pro+ поддържат и опресняване на дисплея с 90Hz.

P40 и P40 Pro ще са достъпни в три стъклени гланц варианта - Ice White, Deep Sea Blue и Black, както и в два иновативни варианта с матирано стъкло - Blush Gold и Silver Frost. P40 Pro+ идва с нанотехнологичен керамичен заден панел, който запазва с времето своята издръжливост. Той ще се предлага в два цвята: White Ceramic и Black Ceramic.

Батерията на по-малкия модел е 3 800 mAh, а при останалите два - 4 200 mAh. Huawei P40 Pro+ разполага и с 40W безжично зареждане.

Цените за Европа започват от €799 за 8GB RAM и 128GB вградена памет за P40, а P40 Pro+ с 512GB достига цена от €1 399.

Моделите нямат вградени Google Mobile Services, като използват алтернативни приложения.

Георги Колев, Huawei: Можеш да станеш номер едно, само ако инвестираш в нови технологии

Георги Колев, Huawei: Можеш да станеш номер едно, само ако инвестираш в нови технологии

Имаха ли влияние санкциите на САЩ върху българския пазар и как се променя той?