Какво трябва да може един телевизор? През 2019 година, оказва се, много неща. През последните няколко години моделите на пазара претърпяха значителен технологичен скок. Ако скоро не сте подменяли телевизора в хола си и не сте разглеждали новите предложения, следващите редове ще ви накарат да го сторите.

В рамките на седмица имахме възможността от първа ръка да се запознаем с едно предложение от титана в индустрията Philips. Новият модел с трудно запомнящото се име 55PUS8804/12 притежава всичко, от което се нуждаете. И неща, за които не сте знаели, но без които след това няма да можете.

Започваме с външния вид: минималистичен и безспорно стилен, подходящ за почти всяка декорация. Нашият модел е с 55-инчов екран (като се предлагат и 50- и 65-инчови варианти), с изключително фини рамки и едно от най-ценните му качества за киноманите - два вградени високоговорителя с мощност по 7,5W и един субуфер с мощност 30W, произведени от Bowers & Wilkins. Те са скрити под висококачествен плат, дело на Kvadrat и създават далеч по-силен и качествен звук от този при останалите телевизори. Поддържа се Dolby Atmos. Самият екран е 4K Ultra HD LED с резолюция 3840x2160.

В задната част на телевизора, който може да бъде монтиран или на стената, или върху равна плоскост, намираме четири HDMI връзки, два USB порта и един YPbPr. Медийно съдържание може да "пращате" и през Chromecast.

Снимка 456767

Източник: Philips

Там намираме и едно от любимите ни качества на телевизора - запазената марка на Philips - Ambilight. По ъглите са разположени интелигентни светодиоди, които осветяват пространството около телевизора, създавайки усещане за още по-голям екран и правят филмите още по-вълнуващи. Настройките за тях са многобройни, в зависимост от типа медия и ситуацията.

Самият екран притежава характеристики, които могат да задоволят и най-претенциозните. Освен това може да се похвали с Dolby Vision и HDR10+. Тук обаче е моментът да ви разкажем за нещо далеч по-интересно. Знаем, че по-голямата част от съдържанието, което гледаме, не винаги е с върхово качество. Philips са вградили няколко "хитрини", които решават този проблем със замах и за които трябва да благодарим на новото трето поколение на видео процесора P5.

Първо, той премахва в реално време несъвършенствата в картината, предизвикани от преноса на данните, като различни артефакти и "шума". След това процесорът добавя "умни пиксели", благодарение на които видео съдържание с по-ниска резолюция се превръща в 4К. Благодарение на P5 цветовете също са по-живи, а контрастът - по-ярък.

Най-впечатляващо обаче е създаването и добавяне на кадри в картината. Тук ще обясним малко по-подробно: традиционно филмите са в 24 кадъра в секунда, докато докато честота на дисплея е 50Hz. Това създава "насичане" при по-динамични промени в сцените. Умният P5 в реално време анализира видеото и създава още един кадър за всеки реален.

Снимка 456769

Източник: Philips

Комбинацията от всички възможности на разработения от Philips процесор е нищо по-малко от впечатляваща и трябва да се види на живо. След като усетите подобрението в картината, особено при по-стари филми, няма да ви се иска да гледате телевизор без такива възможности.

Самият 8804 може да ползвате не само за гледане на телевизия и филми. Телевизорът използва операционната система Android, което означава, че имате достъп до безброй приложения и дори игри. За по-лесна употреба на гърба на дистанционното има QWERTY клавиатура със стрелки. По подразбиране е инсталиран и гласов асистент, с който може да контролирате телевизора.

След седмица с него определено можем да кажем, че сме впечатлени и че този модел определено трябва да попадне в списъка ви, ако обмисляте смяна на стария телевизор.